Uutisia !

Sukuseuran pikkujoulut joudutaan myös perumaan!

Valitettavasti Koronavirusepidemia ei laantunut kesän jälkeen vaan on lähtenyt uudestaan leviämään. Sukuneuvosto piti historiansa ensimmäisen videokokouksen ja päätti yksimielisesti pikkujoulujen perumisesta. Tartuntariski ja sen leviäminen ahtaissa sisätiloissa sekä ruokailussa ilman maskia on liian suuri. Toivomme hartaasti, että ensi vuoden sukukokous voidaan järjestää syksyllä. Alla on linkki uuteen 2/2020 jäsenkirjeeseen, jonka olemme juuri lähettämässä teille. Siinä on muutamia vinkkejä kuinka sukututkimusta voi tehdä kotisohvalta käsin näin epidemian aikana.

Sukuneuvosto toivottaa hyvää syksyn jatkoa kaikille Pakkasille !

Sukuseuran uusimmat jäsenkirjeet: 1/2020 ja 2/2020

Syksy on sienten kerääjien sadonkorjuun aikaa

Kun tänä vuonna matkustelu ulkomaille on ollut rajoitettua, niin luontoretkeilyn suosio on kasvanut ja sienestyksestä on kiinnostunut moni sellainenkin, joka ei ole sitä aiemmin harrastanut. Ennen harrastuksen aloittamista on syytä tunnistaa ainakin yleisimmät ruokasienet ellei ole niitä aiemmin kerännyt. Tästä linkistä löydätte Tuijan kirjoittaman jutun sienistä sekä Mairen sienikeittoreseptin.

Kotisivuille tarinoita jäseniltä

Jäsenet voivat lähettää kotisivuillemme tarinoita, kuvia ja muistelmia esimerkiksi perheuutisista, merkkipäivistä, valmistujaisista tai ristiäisitä. Ne voidaan toimittaa sukuneuvoston puheenjohtajalle, joka päivittää kotisivuja.

Onnittelemme Laila Mäkelää os. Pakkanen, joka on täyttänyt 90 v !. Tästä linkistä löydät tarinan Lailasta. Perhetapahtumia: 30.5.20 juhlittiin Ilmajoen Kestikartanolla Anja (Jaakkiman Pakkaset) ja Esa Siltalan lapsenlapsen Hannen yo-juhlia perhepiirissä. Kuvassa Anja  ja Esa lapsenlapsineen.

Sukuseuran jäseniä valtakunnan medioissa

Ida Elina & Nina Pakkanen & Gospel Helsinki esiintyivät itsenäisyyspäivän Presidentin linnan juhlien jatkoilla hotelli Kämpissä. Esitys alla !

Joulupukin toive – Timo Pakkasen tarina esitettiin lyhytelokuvana sekä Nelonen ja Jim -kanavilla joulukuussa 2019. Lyhytelokuva perustui Timon 75-vuotishaastatteluun ja on nähtävissä klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Katsomaan pääsee Facebook, Google tai Sanoma -tunnuksilla.

Sukuseuramme jäsen Heikki Pakkanen uusi viimevuotisen Suomen mestaruuden Aikuisurheiluliiton SM-kilpailuissa 24.8.2019 Nastolassa. Kotikentällään kilpaillut Pakkanen leivottiin Suomen mestariksi M90 –sarjan heittoviisiottelussa, jonka lajeja ovat kuula, kiekko, moukari, keihäs ja painonheitto. Heikki Pakkanen täyttää 92 vuotta ensi marraskuussa.

Olemme tilanneet uusia T-paitoja myyntiin 15 €/kpl + postituskulut. Värit: musta, vihreä ja sininen. Paidoissa on teksti ”Pakkaset”. Paitoja on saatavilla eri kokoisina ja niitä voi tilata Tuijalta.