Pakkasten sukukokous Haminassa 8-9.9. 2018

Osallistujia oli n. 80 henkeä

Pakkasten sukukokous pidettiin viikonloppuna 8-9.9 Wanhassa Työskissä Haminassa. Osa paikalle tulleista sukuseuran jäsenistä yöpyi viereisessä SpaHotel Haminassa.

Sukukokous aloitettiin yhteisellä lounaalla lauantai-iltapäivällä. Tilaisuuden juonsivat Esko Pakkanen ja Reetta Notkola ja ohjelmassa oli tällä kertaa varsin runsaasti musiikkia. Päävastuu musiikista oli Esko Pakkasella (kitara), Ilpo Ristolalla (haitari) ja Nina Pakkasella (laulu). Esitysten aluksi laulettiin yhdessä ”Karjalan kunnailla” sekä kuultiin muusikkojemme ex-tempore esityksenä ”Suklaasydän” -kappale, joka kuultiin myöhemmin uudestaankin yleisön toivomuksesta.

Raimo Pakkanen toivotti tulijat tervetulleiksi tilaisuuteen, jonka jälkeen pidettiin hiljainen hetki poisnukkuneiden Pakkasten muistolle. Terveiset Haminasta toivotti sukuseuralle Olavi Pakkanen. Kymeenlaakson sukututkimusseurasta puhujaksi kutsuttu Kari Myllys joutui peruuttamaan tulonsa viime tipassa ja hänen tilallaan Raimo kertoi omista kokemuksistaan digitaalisten tietoaineistojen käytöstä sekä DNA -analyyseistä sukututkimuksessa.

Leena ja Olavi kertoivat omat tarinansa

Kaikkia osallistujia ihastuttavan musiikkielämyksen tarjosivat Lumia (viulu) ja Emmiina (sello) sooloesityksillään. Leena Kaija kertoi evakkokokemuksistaan, mikä varmasti palautti mieleen vanhemmille Pakkasille omat vastaavat lapsuuden kokemukset. Reetta hauskutti tuttuun tapaansa tarinoillaan ja kirvoitti yleisöstä melkoiset naurunpurskahdukset.

Lumia ja Emmiina soittamassa

Karjalan Kielen Seura ry:n sihteeri ja varapuheenjohtaja Pentti Lampi piti kutsuttuna puhujana mielenkiintoisen esityksen karjalan kielestä ja kulttuurista. Tuula Kantola kertoi 1800 -luvun Haminasta esiintyen apteerskanska Vilhelmina Nymanin roolissa antaen neuvoja ja reseptejä erilaisiin vaivoihin. Toimivina rohtoina mainittiin muun muassa kirkas viina, hämähäkit ja iilimadot.

Tilaisuuden lopussa Raimo antoi perinteisen huomionosoituksen, kunniakirjan ja puumerkkilevyn, Reettalle hänen pitkästä ja ansiokkaasta esiintymisurasta sukuseuran tilaisuuksissa. Reetta sai ansaitut ja runsaat aplodit huomioimisesta. Varsinaisen ohjelman päätyttyä pidettiin perinteiset arpajaiset, joiden tuotto käytetään sukuseuran toiminnan tueksi. Onni suosi taas monta arvan ostajaa.

Myöhemmin illalla oli yhteinen illallinen ja hyvin musiikkipitoinen iltaohjelma muusikkojemme johdolla. Laulutaitojaan pääsivät näyttämään muutkin sukuseuran jäsenet ja osa laittoi tanssiksi. Danny ja Armi ilmestyivät paikalle esittämään klassikkokappaleen ”Tahdon olla sulle hellä” ja näyttivät sen jälkeen tanssitaitojaan.

Tanssiin tuli mukaan muitakin Eskon ja Ilpon säestyksellä

Sunnuntaiaamuna muutamat sukuseuralaiset osallistuivat Haminan Marian kirkossa pidettyyn perhemessuun (ent. Vehkalahden kirkko), jossa erityisessä roolissa olivat lapset. Messun jälkeen palasimme lounaalle ja iltapäivällä alkoi sukuseuran sääntömääräinen kokous.

Vuosikokouksessa käytiin lävitse ja hyväksyttiin sukuseuran tilinpäätökset, toimintakertomukset sekä uusi toimintasuunnitelman talousarvioineen. Sukuneuvostolle myönnettiin vastuuvapaus päättyneestä kaudesta. Jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan ja pakolliset kulutkin pysyvät lähes muuttumattomina. Kokouksessa tuli hyviä ehdotuksia ja kysymyksiä sukuseuran toiminnan kehittämiseksi.

Lisäksi sukuseura valitsi uuden sukuneuvoston, johon valittiin kolme uutta jäsentä kolmen jäsenen jäätyä pois. Uusi 10 jäseninen sukuneuvosto yhteystietoineen on sukuseuran kotisivuilla yhteystiedot välilehdellä ja se piti järjestäytymiskokouksen valinnan jälkeen. Uuden sukuneuvoston tärkein tehtävä on ensi vuoden toiminnan suunnittelu, mutta sitä ennen on tulossa sukuseuran pikkujoulut 24.11. Lahdessa ja siitä lisää tietoa seuraavassa jäsenkirjeessä.