Pakkasten pikkujoulut Lahdessa 19-20.11.2016

Pakkasten pikkujoulutapaaminen alkoi Lahden Kaupunginteatterin esityksellä ”Housut pois” ja sitä oli saapunut katsomaan yli 40 sukuseuran jäsentä. Esitys oli musikaalikomedia, mutta oli siinä tragiikkaakin mukana. Aihe oli ajankohtainen siinä mielessä, että se käsitteli miesten ja aviopuolisoiden selviytymistä työpaikkojen menetyksen jälkeen. Musikaalin tapahtumat sijoittuivat laman runtelemaan pieneen amerikkalaiskaupunkiin, jollaisia on nykyään Suomessakin. Tarinassa oli mukana musiikkia, tanssia sekä ihmissuhdekiemuroita ja näytös huipentui kaikkien odottamaan miesten esitykseen…

Teatterista jatkoimme hotelli Solo Sokos Lahden Seurahuoneelle, jonne tuli vielä lisää Pakkasia ja kaikkiaan meitä oli koolla yli 60 henkeä. Mukana oli myös ensikertalaisia osallistujia, jotka toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi. Illan juonsi vanhaan tapaan Leena ja alkutervehdyksen jälkeen Raimo onnitteli merkittävän panoksensa sukuseuran hyväksi antaneita sukuneuvoston pitkäaikaisia jäseniä Veijoa ja Waloa, joilla on tänä vuonna 70 v merkkipäivä. Yhteislaulut säesti totuttuun tapaan Nina sähköpianon oikuttelusta huolimatta. Jokainen löysi varmasti itselleen syötävää ja juotavaa joulupöydästä ja aterian lomassa myytiin arpoja ja kilpailtiin kolikonheitossa, jossa voitto oli tällä kertaa selvä eikä mittanauhaa tarvittu. Antti kuittasi itselleen kisan pääpalkinnon. Tänäkin vuonna pukki oli kutsuttu paikalle ja hän oli anteliaalla tuulella, sillä säkkistä löytyi myös ylimääräisiä lahjoja, jotka jaettiin sitten arpajaispalkintoina.

Osa Pakkasista jäi hotelliin yksi ja osa kiiruhti takaisin kotiinsa. Seuraavan kerran Pakkaset kokoontuvat yhteen ensi kesän sukutapaamisessa. Vaihtoehdoista suoritettiin kannatusmittaus perinteisellä viittomistekniikalla ja Viron matka sain selkeästi suurimman suosion. Sukuneuvosto kokoontuu päättämään matkasta helmikuusta.