Pakkasten sukuseuran kesätapaaminen Lappeenrannassa 30-31.7.2016

Pakkaset kokoontuivat kesätapahtumaan Lappeenrantaan 30-31.7. lähes 60 hengen voimin. Ohjelma käynnistyi lauantaina puolilta päivin Saimaan kanavaristeilyllä Camilla -aluksella, jossa tarjottiin keittolounas matkan aluksi. Risteilyn aikana kuultiin kanavan pitkästä historiasta ja katseltiin kanavan sulkujen toimintaa käytännön tasolla. Risteilyn jälkeen siirryttiin Lappeenrannan linnoitukseen, johon tutustuttiin paikallisen oppaan johdolla. Opas kertoi perusteellisesti Lappeenrannan ja linnoituksen historiasta ja omaa aikaa jäi myös puodeissa käymiseen sekä kahvitteluun. Rakuunatkin suorittivat ohimarssin perinteisissä asuissaan. Viimeiset varusmiehinä palvelevat rakuunat ovat kuitenkin poistumassa katukuvasta. Kierroksen jälkeen oli vapaata aikaa ja ohjelma jatkui illalla Hotellin Lappeessa. Yhteinen illanvietto alkoi alkumaljan kohottamisella ja Karjalaisten laululla. Tähän yhtyivät seisten kaikki muutkin kuin sukuseuraan kuuluvat paikallaolijat. Yhteislaulua seurasivat Reetan tarinat, jotka riemastuttivat kaikkia paikallaolijoita ja naurua riitti muutenkin päivän aikana. Pakkasten laulun uuden, Kaj Chydeniuksen säveltämän version, tulkitsi Ahti. Nina säesti ja soitti pianolla Karjala -aiheisia kappaleita kuten aiemminkin. Ennen illallista avattiin myyntipöytä, jossa oli tarjolla uusia ja vanhoja tuotteita ja illallisen aikana suoritettiin arvonta, jossa onnetar suosi monia päivän aikana arpoja ostaneita. Sunnuntaina aamulla kävimme vielä jättämässä sukuseuran kukkatervehdyksen Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Ohjelmaa oli sopivasti ja aikaa jäi runsaasti keskinäiseen jutusteluun ja mieli virkistyneinä Pakkaset lähtivät kotimatkalle.